Uručene stipendije najboljim studentima u okviru akcije "Top stipendija za top studente"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/urucene_stipendije_najboljim_studentima_u_okviru_akcije_top_stipendija_za_top_studente.jpg

ZAGREB, 13. listopada 2010. (Hina) - U okviru tradicionalne akcije "Top stipendije za top studente" tjednika Nacionala i poznatih hrvatskih tvrtaka u uredu predsjednika Republike svečano je danas najboljim studentima uručeno 30 stipendija od ukupno 1,2 milijuna kuna.

Predsjednik Ivo Josipović, pod čijim se pokroviteljstvom akcija i provodi, uručio je najboljem studentu Nevenu Mihiću prvu ratu stipendije.

Ukupna vrijednost top stipendije je 40 tisuća kuna koje će se studentima isplaćivati u 10 mjesečnih obroka od po četiri tisuće kuna u tijeku akademske godine.

Dodjeli stipendija, među ostalima, bili su nazočni i predsjednica vlade Jadranka Kosor i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs.

Čestitavši najboljim studentima, Josipović je rekao da je Hrvatska u prijelomnom trenutku kad nam izvrsnost jedino može pomoći da iziđemo iz krize.

"Izvrsnost koju vi pokazujete i usmjerenost na rad i studij treba biti primjer svim mladim ljudima kako bi Hrvatska postala zemlja znanja", istaknuo je Josipović. Pozvao ih je da pomognu u prilagodbi najtežim reformama koje su još ostale pred Hrvatskom, u području pravosuđa, gospodarstva i tržišnih sloboda.

"One nisu lake, jer zahtijevaju drukčiji način razmišljanja, a upravo ste vi tu da razmišljate na nov, europski, i inovativan način, da u isto vrijeme čuvate našu tradiciju i identitet, ali i prihvatite inovativnost koju nudi EU", naglasio je Josipović.

Predsjedniku Josipoviću na potpori cijelom projektu i donatorima prigodnim riječima zahvalio je najbolji student Neven Mihić.

Novac za stipendije osigurali su Nacional kao utemeljitelj akcije, INA, Diners club, Vipnet, Hrvatska poštanska banka i JANAF. Uz te tvrtke partnere, koje stipendiraju 28 studenata, u akciji sudjeluju zadarske tvrtke Turist hotel i Tankerska plovidba koje stipendiraju dva studenta sa zadarskog sveučilišta.

Putem akcije "Top stipendije za top studente" do sada je stipendirano 247 studenata iz cijele Hrvatske. Natječaj je prije devet godina pokrenuo tjednik Nacional, a ove je godine prispjelo 449 prijava od kojih je odabrano 30 studenata kojima su danas uručene stipendije u vrijednosti od po 40 tisuća kuna.



Pisane vijesti