Veli Iž: Premijer Sanader otvorio obnovljenu školu

Premijer Ivo Sanader danas je u Velom Ižu otvorio obnovljenu zgradu mjesne škole, u obnovu koje je uloženo milijun kuna.

VELI IŽ, 3. studenog 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je u Velom Ižu otvorio obnovljenu zgradu mjesne škole, u obnovu koje je uloženo milijun kuna.

"Upravo ovdje u Velom Ižu želim najaviti novu Vladinu populacijsku politiku, o kojoj ćete više čuti ovih dana u Hrvatskom saboru, a cilj joj je zaustaviti negativan trend depopulacije", kazao je premijer Sanader.

Vlada je, dodao je, u zadnje dvije godine uspjela svojim programima postići da se od prije dvije godine u Hrvatskoj rađa više djece nego prijašnjih godina.

Nakon što je premijer Sanader najavio nove mjere i poticaje za mlade i mlade obitelji, kako bi se zaustavio trend depopulacije hrvatskog naroda, ministar Dragan Primorac je podsjetio i na važnost obrazovanja za budućnost Hrvatske.

Sadašnja Vlada želi stvoriti najbolji obrazovni sustav u ovom dijelu Europe te uspostaviti ujednačen školski sustav u Hrvatskoj, što znači da će uskoro za svu djecu u Hrvatskoj, bez obzira na to gdje se nalaze, u velikim središtima ili manjim mjestima, uvjeti školovanja biti jednaki.

Premijer Sanader obvezao se Veloižanima da će se zauzeti za gradnju obilaznice u mjestu, tako da se sadašnji požarni put pretvori u suvremenu obilaznicu, koja bi ljeti olakšala promet i tako pridonijela razvoju otočnog turizma.



Pisane vijesti