Vijenci državnog vrha na Mirogoju u povodu Dana državnosti

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/vijenci_drzavnog_vrha_na_mirogoju_u_povodu_dana_drzavnosti.jpg

ZAGREB, 24. lipnja 2011. (Hina) - U povodu Dana državnosti državna izaslanstva na čelu s predsjednicima države, Sabora i vlade jutros su položila vijence na zagrebačkom groblju Mirogoju, kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, sa suradnicima i u nazočnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, generala Drage Lovrića, položio je vijenac kod "Zida boli", kod središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na grobnici Narodnih heroja i na grobu predsjednika vlade od 2000. do 2003. Ivice Račana.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić te potpredsjednici Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak položili su vijence kod Zida boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu Franje Tuđmana.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor, sa izaslanstvom u kojem su bili potpredsjednici vlade Božidar Pankretić i Petar Čobanković, ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja, Davor Božinović, Tomislav Karamarko i Tomislav Ivić, položila je vijence kod "Zida boli", kod Središnjeg križa i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Počast poginulima za Domovinu vijencima su odale i mnoge udruge i građani.



Pisane vijesti