Vlada dala potporu koprivničkim projektima

Niz projekata važnih za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju dobili su danas potporu hrvatske Vlade koja je svoju 17. sjednicu održala u Koprivnici.

KOPRIVNICA, 20. lipnja 2006. (Hina) - Niz projekata važnih za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju dobili su danas potporu hrvatske Vlade koja je svoju 17. sjednicu održala u Koprivnici.

Vlada je prihvatila sporazum o sufinanciranju regionalnog županijskog vodovoda koji će država pomoći sa 180 milijuna kuna. Sporazum će potpisati četiri resorne državne institucije i Koprivničko-križevačka županija.

Hrvatske ceste zadužene su da do konca ove godine izrade studiju isplativosti izgradnje Podravske brze ceste, odnosno 'Podravske magistrale', za što je osnovano povjerenstvo u kojem će biti i župani županija kroz koje cesta prolazi.

Hrvatske ceste dobile su zadaću da počnu obnovu 28 kilometara duge državne ceste D2 Most Plitvica-Koprivnica vrijednu oko 55 milijuna kuna, čija bi izgradnja trebala početi koncem ove godine.

Vladinu potporu dobili su planovi za izgradnju poduzetničkih zona Gornji Čret i u Koprivničkom Ivancu.

Vlada je podržala i program sanacije i restrukturiranja tvornice obuće "Sloga" koja je u problemima od 2000., a zapošljava 570 radnika.

Programom će se, rekao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, spasiti najmanje 400 radnih mjesta, a višku zaposlenih omogućiti dostojanstven odlazak.

Vlada je zaključila da se do kraja ove godine mora obustaviti pranje i dezinfekcija željezničkih vagona u Botovu, a do konca rujna Ministarstvo gospodarstva mora ocijeniti program sanacije onečišćenja tamošnjeg okoliša.

Botovo je jedna od devet crnih točaka u Hrvatskoj, izvjestila je ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić, navodeći da su HŽ izgradile novu, suvremenu praonicu vagona u Slavonskom Brodu.

Vlada je poduprla izgradnju nove koprivničke gimnazije modelom javnog privatnog partnerstva, a u vlasništvo Družbi kćeri Božje ljubavi vratila samostan oduzet za vrijeme jugoslavenske komunističke vlasti.

Premijer Ivo Sanader najavio je da će se sutra sastati Povjerenstvo zaduženo za model javnoprivatnog partnerstva, što će biti i tema sastanka koji će u ponedjeljak održati sa županima i gradonačelnicima županijskih središta.

Nastojat ćemo utvrditi smjernice za javno privatno partnerstvo, a potom će ih Vlada uputiti i Hrvatskom saboru, najavio je Sanader.



Pisane vijesti