Vlada hitno razriješila predstojnicu Vladina Ureda za udruge

Vlada je danas po hitnom postupku razriješila predstojnicu Vladina Ureda za udruge Jadranku Cigelj, zbog upitnika koji je bez znanja Banskih dvora poslala članovima Savjeta za razvoj civilnog društva, u cilju njihove sigurnosne provjere.

ZAGREB, 18. siječnja (Hina) - Vlada je danas po hitnom postupku razriješila predstojnicu Vladina Ureda za udruge Jadranku Cigelj, zbog upitnika koji je bez znanja Banskih dvora poslala članovima Savjeta za razvoj civilnog društva, u cilju njihove sigurnosne provjere.

Premijer Ivo Sanader je na početku sjednice Vlade, koja je prijedlog razrješenja hitno uvrstila u dnevni red sjednice, kazao da Vlada nije znala za upitnik, te da je Cigelj neovlašteno i zlouporabeći svoju dužnost upitnikom od članova Savjeta tražila osobne podatke koje je potom namjeravala poslati u Sigurnosno obavještajnu agenciju (SOA).

"Nitko u Vladi niti je znao, niti je tražio ovakav formular", rekao je Sanader, na čiji je prijedlog Vlada razriješila Jadranku Cigelj te osudila i odbacila njezin upitnik.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor ispričala se članovima Savjeta koji su morali ispuniti upitnik, kao i svim članovima udruga u Hrvatskoj koje je Cigelj svojim postupkom povrijedila.

Upitnik je ocijenila neustavnim, rekavši da se njime od članova Savjeta tražilo da iznesu svoje osobne podatke, poput onih imaju li djece i ako ih nemaju zašto ih nemaju.



Pisane vijesti