Vlada imenovala novi saziv Savjeta za razvoj civilnog društva

Vlada je danas razriješila dosadašnje, te imenovala nove članove Savjeta za razvoj civilnog društva - deset kao predstavnike nadležnih tijela državne uprave i Vladinih ureda, deset kao predstavnike udruga i drugih neprofitnih organizacija te tri člana kao predstavnike stručnjaka iz civilnog društva.

ZAGREB, 1. veljače 2007. (Hina) - Vlada je danas razriješila dosadašnje, te imenovala nove članove Savjeta za razvoj civilnog društva - deset kao predstavnike nadležnih tijela državne uprave i Vladinih ureda, deset kao predstavnike udruga i drugih neprofitnih organizacija te tri člana kao predstavnike stručnjaka iz civilnog društva.

Kao predstavnike udruga Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice u Savjet imenovala Sandru Benčić, Nevenku Skendžić, Zorislava Bobuša, Vesnu Mihoković Puhovski, Tonija Vidana, Sadiku Zvirkić, Eminu Bužinkić, Branku Kaselj, Damira Bačića i Ivana Pandžu.

Kao predstavnike stručnjaka iz civilnog društva Vlada je članovima Savjeta imenovala Ninoslava Šćukanca, Lidiju Pavić Rogošić i Nikolinu Svalinu, a imenovano je i deset članova iz reda nadležnih tijela države uprave i Vladinih ureda.

Vlada je danas pomoćnikom ministrice vanjskih poslova i europskih integracija imenovala Petra Barišića, a ravnateljem Zavoda za tlo, nakon provedenog natječaja, Zdenka Grahovca.

Na otvorenom dijelu sjednice, Vlada je uputila javni poziv za imenovanje članova Savjeta za nacionalne manjine, budući da aktualnom sazivu Savjeta mandat istječe u ožujku.

Poziv je upućen vijećima nacionalnih manjina, koja u Savjet biraju sedam članova, te udrugama i drugim manjinskim organizacijama te vjerskim zajednicama koje biraju pet članova.



Pisane vijesti