Vlada: imenovano više ravnatelja uprava u Ministarstvu financija

ZAGREB, 24. travnja 2008. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je više dosadašnjih pomoćnika ministra financija imenovala ravnateljima uprava u tom ministarstvu, te predložila novi sastav Nadzornog odbora Vjesnika.

Nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice imenovala je šest dosadašnjih pomoćnika ministra financija za ravnatelje uprava - Niku Raiča (Uprava za pripremu proračuna i financiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave), Hrvoja Radovanića (Uprava za upravljanje javnim dugom), Krešimira Dragića (Uprava za gospodarstvo), Damira Kaufmana (Uprava za financijski sustav), Vladimiru Ivandić (Uprava za europske integracije i međunarodne financijske odnose), te Slavicu Pezer Blečić (za ravnateljicu Deviznog inspektorata).

U Ministarstvu znanosti, prosvjete i športa Vlada je za ravnateljicu Uprave za međunarodnu suradnju, nakon provedenog natječaja, imenovala Ivanu Puljiz.

Vlada je Hrvatskom fondu za privatizaciju, odnosno skupštini Vjesnika d.d. predložila i da, zbog isteka mandata razriješi dosadašnji i imenuje novi Nadzorni odbor. I u novom bi Nadzornom odboru ostali Dragomir Mađerić i Božidar Novak, a novi bi članovi bili Marija Bajt i Zvonimir Sabati (koji bi zamijenili Božu Vodopiju i Branka Štulića).

Vlada je imenovala i novi sastav Povjerenstva za građenje javnih cesta i industrijsko poduzetništvo na čijem bi čelu i nadalje ostao premijer Ivo Sanader, a zamjenik predsjednika i nadalje bi bio ministar Božidar Kalmeta, a i novi sastav Vijeća projekta "Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol" i nadalje bi vodio ministar Božo Biškupić.

Nakon isteka mandata, Vlada je ponovno za predsjednika Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb imenovala Milana Kujundžića.



Pisane vijesti