Vlada: IPO dionica T-HT-a do sredine lipnja

Vlada ne odustaje od nastavka privatizacije T-HT-a po modelu inicijalne javne ponude dionica (IPO), koja bi trebala biti spremna do sredine lipnja, doznaje se danas od visokog izvora u Banskim dvorima.

ZAGREB, 21. veljače 2007. (Hina) - Vlada ne odustaje od nastavka privatizacije T-HT-a po modelu inicijalne javne ponude dionica (IPO), koja bi trebala biti spremna do sredine lipnja, doznaje se danas od visokog izvora u Banskim dvorima.

Taj izvor tvrdi da bi uskoro trebalo početi dubinsko snimanje stanja u T-HT-u (due dilligence), kako bi se provjerilo poslovanje te tvrtke i nakon toga procijenila vrijednost njenih dionica.

"Do sredine lipnja sve bi trebalo biti spremno za početak IPO-a", tvrdi taj izvor u Vladi.

Naime, prema pisanju današnjeg "Novog lista", većinski vlasnik T-HT-a Deutsche Telekom zatražio je od hrvatske Vlade da se planirana javna ponuda 20 posto dionica T-HT-a odgodi bar za još godinu dana.

Također jedno od prijepornih pitanja koje se povezuje kako s javnom ponudom dionica T-HT-a, kao i daljnjom liberalizacijom telekomunikacijskog tržišta je i pitanje vlasništva nad telekomunikacijskom infrastrukturom, tzv. DTK mrežom.



Pisane vijesti