Vlada novčano nagradila "srebrne" rukometaše

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/vlada_novcano_nagradila_srebrne_rukometase.jpg

Hrvatska Vlada u četvrtak s ukupno 735 tisuća kuna novčano nagradila Hrvatsku rukometnu reprezentaciju za osvojenu srebrnu medalju na nedavno održanom Europskom prvenstvu u rukometu u Norveškoj.

ZAGREB, 31. siječnja 2008. (Hina) - Hrvatska Vlada u četvrtak s ukupno 735 tisuća kuna novčano nagradila Hrvatsku rukometnu reprezentaciju za osvojenu srebrnu medalju na nedavno održanom Europskom prvenstvu u rukometu u Norveškoj.

S po 35 tisuća kuna nagrađeni su rukometaši Mirko Alilović, Dragan Jerković, Vjenceslav Somić, Zlatko Horvat, Ljubo Vukić, Nikša Kaleb, Igor Vori, Renato Sulić, Ivano Balić, Petar Metličić, Drago Vuković, Tonči i Josip Valčić, Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković, Davor Dominiković, Denis Špljarić i Ivan Čupić.

Istim novčanim iznosom nagrađeni su i izbornik Lino Červar te trener reprezentacije Slavko Goluža, dok su s po 8.750 kuna nagrađeni direktor reprezentacije Ivica Udovičić, trener golmana Zdenko Zorko, liječnik Mladen Miškulin i fizioterapeut Ivan Brtičević.

Premijer Ivo Sanader je u ime Vlade čestitao rukometašima i stručnom stožeru na osvojenoj srebrnoj medalji, koja je, napomenuo je, prva hrvatska rukometna medalja na europskim prvenstvima.

"Navikli su nas malo pa smo možda očekivalo zlato, ali i srebro je sjajan i velik uspjeh", poručio je Sanader.

Zatražio je od ministrice graditeljstva Marine Matulović-Dropulić da provede nadzor i u hrvatskim gradovima domaćinima Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. utvrdi dokle su stigli u organizaciji prvenstva, posebno što se tiče gradnje dvorana.

"Tu nećemo popuštati. Ne smijemo se blamirati, ni Hrvatska ni gradovi domaćini", rekao je premijer.

Vlada je dala potporu Zajedničkoj deklaraciji o suradnji ministara unutarnjih poslova Hrvatske i Austrije na području sigurnosti u vezi se Europskim nogometnim prvenstvom koje će se ovoga ljeta održati u Austriji i Švicarskoj.

Ministar policije Berislav Rončević kazao je da za suradnja obuhvaća pomoć u ljudstvu te razmjenu informacija s austrijskom policijom o hrvatskim, ali i navijačima koji će na Europsko nogometno prvenstvo putovati kroz Hrvatsku.

Premijer Sanader velikom je čašću za Hrvatsku nazvao konferenciju UEFA-e koja se ovih dana održava u Zagrebu, a na kojoj se raspravlja i o predstojećem Euru.

Svim je hrvatskim navijačima poručio da će hrvatska policija učiniti sve da njihov put na prvenstvo te praćenje utakmica na stadionima budu sigurni.



Pisane vijesti