Vlada: Od 2007. do 2011. u plinofikaciju će biti uloženo 443 milijuna Eura

U drugoj fazi plinofikacije Hrvatske, u razdoblju 2007-2011. ukupna će ulaganja iznositi 443,6 milijuna eura, istaknuo je ministar gospodarstva Branko Vukelić na današnjoj sjednici Vlade.

ZAGREB, 16. studenoga 2006. (Hina) - U drugoj fazi plinofikacije Hrvatske, u razdoblju 2007-2011. ukupna će ulaganja iznositi 443,6 milijuna eura, istaknuo je ministar gospodarstva Branko Vukelić na današnjoj sjednici Vlade.

Prva faza plinofikacije je pri kraju, magistralni plinovod Pula-Karlovac bit će pušten u rad u srijedu, 22. studenoga.

To je prvi puta u povijesti da će se naš plin s polja u sjevernom Jadranu izravno transportirati na hrvatsko kopno, istaknuo je premijer Ivo Sanader.

Najznačajnija investicija druge faze plinofikacije, do 2011. je izgradnja magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split-Ploče, s procijenjenim ulaganjem od 249,7 milijuna eura.

Druga faza predviđa i spajanje na nove dobavne pravce, prema Mađarskoj, BiH i Srbiji, istaknuo je Vukelić.

Tako se u okviru projekata vezanih za središnju i istočnu Hrvatsku, s ukupnim ulaganjem od 152,6 milijuna eura, predviđa izgradnja plinovoda prema Mađarskoj, spoj prema Bosanskom Brodu, i sl., a 41,2 milijuna eura utrošit će se na izgradnju nekoliko regionalnih plinovoda, primjerice Pula-Umag.

Vlada je danas prihvatila i pokroviteljstvo nad svečanim otvaranjem Memorijalnog muzeja i obrazovnog centra u Jasenovcu, koje će se održati 27. studenoga ove godine.

Banski dvori dali su suglasnost i Hrvatskom skijaškom savezu za održavanje FIS Svjetskog kupa za žene u slalomu koji će se na zagrebačkom Sljemenu održati 4. siječnja iduće godine.

Vlada će dati suglasnost, iako više ne skija Janica Kostelić, budući da je Ana Jelušić na prvom slalomu sezone osvojila odlično četvrto mjesto, našalio se premijer Sanader.

Vlada se suglasila i s Kodeksom profesionalne etike službenika Carinske uprave, a njegovi osnovni elementi su - poštenje i nepristranost, javni interes i politička neutralnost, odgovornost, profesionalnost, ljubaznost i pružanje pomoći, odanost carinskoj službi, te službena odora i uredno i primjereno odijevanje na radnom mjestu.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je za pomoćnika ministra poljoprivrede imenovala Antu Krstičevića, a i nakon provednog natječaja Otto Jungwirth ostaje na čelu Hrvatskog centra za razminiranje.



Pisane vijesti