Vlada odobrila otvaranje carinarnica u Vukovaru i Virovitici

Do sredine iduće godine treba se izraditi mreža carinarnica u Hrvatskoj koja se treba prilagoditi potrebama države i gospodarstva, najavio je ministar financija Ivan Šuker na sjednici Vlade.

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Do sredine iduće godine treba se izraditi mreža carinarnica u Hrvatskoj koja se treba prilagoditi potrebama države i gospodarstva, najavio je ministar financija Ivan Šuker na sjednici Vlade.

Vlada je, naime, danas odobrila otvaranje carinarnica u Vukovaru i Virovitici.

Otvaranje tih, kao i potrebu nove mreže carinarnica, Šuker objašnjava nizom nelogičnosti u postojećoj mreži, naslijeđenoj iz bivše države, te potrebom suzbijanja šverca i sive ekonomije.

Nelogično je da carinarnica u Zadru pokriva granični prijelaz u Ličkom Petrovom Selu, a primjerice od Slavonskog Broda do Zagreba nema ni jedne carinarnice, ilustrirao je Šuker.

Vlada je danas dala i suglasnost Fondu za regionalni razvitak da raspiše javni natječaj za sufinanciranje infrastrukturnih i gospodarskih projekta u idućoj godini, te odobrila da taj Fond s 428 tisuća kuna pomogne izgradnju vodovodne mreže i vodocrpilišta Gradište.

Vlada je donijela i odluku da će stopostotni invalid Domovinskog rata Toni Vlaho od države dobiti kuću u Zagrebu, a riječ je o kući s posebnim prilagodbama.



Pisane vijesti