Vlada predlaže Katarinu Fuček za ravnateljicu Hrvatske matice iseljenika

Katarina Fuček početkom ožujka trebala bi preuzeti dužnost ravnateljice Hrvatske matice iseljenika, prijedlog je kojega je Vlada danas uputila Upravnom odboru Matice.

ZAGREB, 15. veljače 2006. (Hina) - Katarina Fuček početkom ožujka trebala bi preuzeti dužnost ravnateljice Hrvatske matice iseljenika, prijedlog je kojega je Vlada danas uputila Upravnom odboru Matice.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Upravnom odboru Hrvatske matice iseljenika predložila da s danom 28. veljače dužnosti ravnatelja razriješi Nikolu Jelinčića, a za novu ravnateljicu imenuje Katarinu Fuček s danom 1. ožujka.

Za pomoćnika ministra financija zaduženog za makroekonomske analize i planiranja Vlada je danas imenovala Zdravka Marića, a kao predstavnika resora financija u Umirovljenički fond imenovala je državnog tajnika tog Ministarstva Antu Žigmana.

Nova ministrica pravosuđa Ana Lovrin i formalno je imenovana u Vladine komisije i povjerenstva u kojima će zamijeniti bivšu ministricu Vesnu Škare Ožbolt.

Lovrin će uz ostalo biti i nova predsjednica Savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu i drugim međunarodnim kaznenim sudovima.



Pisane vijesti