Vlada raspustila Gradsko vijeće Hrvatske Kostajnice

Hrvatska Vlada danas je na zatvorenom dijelu sjednice raspustila Gradsko vijeće Hrvatske Kostajnice, a za povjerenicu je imenovala pravnicu Stellu Prskalo.

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je na zatvorenom dijelu sjednice raspustila Gradsko vijeće Hrvatske Kostajnice, a za povjerenicu je imenovala pravnicu Stellu Prskalo.

Vlada je Vijeće raspustila jer se zadnji put sastalo 14. srpnja ove godine. U Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj ) samoupravi stoji da će Vlada na prijedlog nadležnog državnog tijela raspustiti predstavničko tijelo lokalne jedinice ako ne donese ili ne može donijeti odluke iz svog djelokruga.

S obzirom na to da je to bio slučaj s Gradskim vijećem Hrvatske Kostajnice, Vlada ga je danas raspustila.

Na izborima za to Vijeće najviše glasovao osvojio je HDZ - sedam, no izvršnu vlast formirala je koalicija SDP-HSS-HSLS, kojoj se pridružila i Nezavisna lista Tomislava Žličarića, HNS i HSP, pa su zajedno s jednim vijećnikom srpske nacionalne manjine s liste SDP-a imali devet vijećnika. No, kako taj vijećnik nakon konstituirajuće sjednice više nikada nije došao na sazvane sjednice Vijeća, one se nisu mogle održati jer, uz njegovo i odsustvo oporbe nije bilo kvoruma, koji čini devet nazočnih vijećnika.



Pisane vijesti