Vlada Republike Hrvatske pozdravlja održavanje parlamentarnih izbora u Iraku

Nakon uspješno provedenih općih izbora 30. siječnja i referenduma o Ustavu 15. listopaduspješno provedeni izbori uz visoki odaziv iračkih građana na birališta ključni su korak prema uspostavi stabilnog i demokratskog Iraka.

Vlada Republike Hrvatske pozdravlja održavanje parlamentarnih izbora u Iraku. Nakon uspješno provedenih općih izbora 30. siječnja i referenduma o Ustavu 15. listopada, uspješno provedeni izbori uz visoki odaziv iračkih građana na birališta ključni su korak prema uspostavi stabilnog i demokratskog Iraka.

Vlada Republike Hrvatske vjeruje da protekli izbori otvaraju novu etapu ukupnog političkog i društvenog razvitka Iraka, učvršćujući temelje za izgradnju federalnog, demokratskog i cjelovitog Iraka u kojem će svi njegovi građani uživati jednaka prava. To će dodatno utjecati i na stabilizaciju šireg prostora Srednjeg istoka.

Vlada Republike Hrvatske izražava potporu narodu Iraku u naporima za postizanje sigurnijeg i prosperitetnog društva te osuđuje terorističko nasilje koje trpe irački građani.



Pisane vijesti