Vlada se ograđuje od nekih izjava J. Cigelj

Premijer Ivo Sanader danas se, u ime Vlade, ogradio od nekih izjava predstojnice Vladina Ureda za udruge Jadranke Cigelj u raspravi s udrugama i zadužio potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor da predloži radnu skupinu koja će raditi na strategiji razvoja civilnog društva.

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas se, u ime Vlade, ogradio od nekih izjava predstojnice Vladina Ureda za udruge Jadranke Cigelj u raspravi s udrugama i zadužio potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor da predloži radnu skupinu koja će raditi na strategiji razvoja civilnog društva.

Nepotrebno se vodi javna rasprava oko jednog dokumenta koji ne postoji, dokumenta kojega nismo (u Vladi) ni vidjeli i ne znamo o čemu se radi, kazao je premijer na početku sjednice Vlade.

Za Vladu ne postoji strategija razvoja civilnog društva, kazao je Sanader, ističući da Vlada podupire razvoj civilnog društva.

Napominje i kako nije dobro da netko izvan Vlade radi neku strategiju.

Premijer je stoga, "kako bi stvari dobile normalan tijek", zadužio potpredsjednicu Kosor da u konzultacijama s udrugama predloži radu skupinu kako bi se zajednički izradila strategija razvoja civilnog društva.

Inače, ovih su dana nevladine udruge i savezi okupljeni u inicijativu Forum civilnog društva te Institut Otvoreno društvo Hrvatska zatražili od Vlade da smijeni Jadranku Cigelj nakon njezina razgovora za Glas Koncila i rasprave o strategiji razvoja civilnog društva.



Pisane vijesti