Vlada: zlatnim vaterpolistima i izborniku po 100 tisuća kuna

Hrvatska Vlada danas je odlučila novčano nagraditi hrvatske vaterpolske reprezentativce i njihova izbornika Ratka Rudića s po 100 tisuća kuna za osvojenu zlatnu medalju na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Melbourneu.

ZAGREB, 5. travnja 2007.(Hina) - Hrvatska Vlada danas je odlučila novčano nagraditi hrvatske vaterpolske reprezentativce i njihova izbornika Ratka Rudića s po 100 tisuća kuna za osvojenu zlatnu medalju na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Melbourneu.

Premijer Ivo Sanader ponovno je čestitao vaterpolistima ističući da su "i ovaj put pokazali cijelom svijetu da je Hrvatska sportska nacija i da ponovno ima sjajnu generaciju sportaša, Savez i trenera".

Novčane nagrade dobit će i pomoćni trener Milorad Damjanić (50 tisuća), fizioterapeut Damir Luketić (30 tisuća) te pomoćnik izbornika Zoran Kačić (20 tisuća).

Ministar sporta Dragan Primorac naglasio je da su hrvatski reprezentativci uzor najmlađima, jer su pokazali da se upornim i predanim radom može doći do svjetskog vrha.

Nagrade će se isplatiti iz proračunskog razdjela za tu namjenu, a koji ove godine iznosi 1,4 milijun kuna.Pisane vijesti