@VladaRH među europskim zemljama OECD-a s najbrže rastućom publikom na Twitteru

Slika /Vijesti/2015/kolovoz/24 kolovoza/shutterstock_132469673-DM.jpg

Istraživanje Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak potvrdilo da je Vlada RH treća po rastu broja Twitter publike među europskim zemljama OECD-a, svrstavajući je odmah iza francuske i češke vlade.

Online odjel Vlade Republike Hrvatske dobio je još jedno međunarodno priznanje za svoj trud i rad u komunikaciji s građanima preko društvenih mreža. Nakon što je istraživanje Twiplomacy 2015 potvrdilo da je hrvatska Vlada najaktivnija vlada na Twitteru u Europi i druga najkomunikativnija vlada na svijetu, istraživanje Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) o komunikaciji vlada na društvenim mrežama, pokazalo je da je hrvatska vlada treća po rastu broja Twitter publike među europskim zemljama OECD-a, odmah iza francuske i češke vlade.

Nastavno na publikaciju OECD-a "Government at a Glance 2015" koje u poglavlju o digitalnoj diplomaciji zaključuje kako prisutnost i aktivnosti vlada OECD-a na društvenim mrežama više nisu stvar izbora, jer mnogi građani koriste platformu društvenih mreža kako bi komunicirali i informirali se o radu vlada, tek pola vlada zemalja OECD-a ima prisutnost na društvenim mrežama i koristi društvene mreže tek kao produžetak tradicionalne komunikacije. Samo neke vlade OECD-a koriste društvene mreže za napredniju komunikaciju, za otvaranje utjecaja na javne politike i povećanje povjerenja između građana i vlada. 

Nedavno objavljeno istraživanje Reaching Maturity in Government Use of Social Media obuhvatilo je komunikaciju na Twitteru u razdoblju od lipnja 2014. do ožujka 2015. godine i zaključuje da je Twitter publika koja prati rad Vlade Republike Hrvatske porastao za čak 140%.

Twitter račun Vlade RH trenutno „prati“ preko 74 tisuća „followera“, a Vlada RH je od aktiviranja profila u prosincu 2011. godine do danas tvitnula preko 41 tisuća puta.



Stranica | Istraživanja i analize