Vukovar: potpredsjednik Vlade Uzelac obišao Tehničku školu i Učenički dom

VUKOVAR,6. veljače 2009.(Hina) - Tehničku školu Nikole Tesle i Učenički dom u Vukovaru obišao je danas potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, koji je najavio početak obnove tih dviju dosad jedinih neobnovljenih školskih zgrada u Vukovaru.

Nakon obilaska škole u pratnji ravnatelja Slobodana Perića te predstavnika grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, potpredsjednik Vlade rekao je novinarima kako se nada da će rokovi za završetak projekta obnove škole i doma biti što kraći.

"Jednako je važno istaknuti da se ovdje ne radi samo o obnovi zgrade, nego i opreme koja mora biti u funkciji kvalitetnog obrazovanja za potrebe gospodarstva i razvoja grada Vukovara", dodao je Uzelac.

Prema riječima državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Branka Mučnjaka, to je ministarstvo osiguralo oko 20 milijuna kuna za prvu fazu obnove vukovarske Tehničke škole i Učeničkog doma.

Na pitanje novinara o rokovima početka obnove, Mučnjak je odgovorio da Ministarstvo samo osigurava potreban novac, dodajući pritom kako se nada da će učenici Tehničke škole novu školsku godinu pohađati u obnovljenoj školskoj zgradi.

Tehničku školu Nikole Tesle kroz četiri programa i šesnaest zanimanja pohađa 428 učenika od kojih se polovica školuje na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu, a polovica na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, rekao je ravnatelj škole Slobodan Perić.

Prema njegovim riječima, školu je još 1933. godine izgradio češki industrijalac Jan Bata, a posljednji je put obnavljana i u nju je znatnije ulagano prije Domovinskog rata.

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac danas je u posjetu Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.



Pisane vijesti