Žrtva hrvatskih branitelja dala je slobodu, ponos i državu, a na nama je da je njegujemo i jačamo

  • Slika /Vijesti/2021/svibanj/28 svibnja/1 (11).jpg

Premijer Plenković poručio je danas na Mirogoju da je 30. obljetnica Hrvatske vojske prilika prisjetiti se tog jedinstvenog razdoblja hrvatske povijesti u kojoj smo imali vodstvo i vizionarstvo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, jedinstvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika.

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je na Gradskom groblju Mirogoj s izaslanstvom položio vijenac ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", zatim pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Jedna od najvažnijih zadaća – jačanje Hrvatske vojske

U izjavi medijima, predsjednik Vlade poručio je da se danas daje počast svim hrvatskim braniteljima, policajcima i vojnicima koji su dali živote za slobodu Hrvatske.

Naglasio je da je 30. obljetnica Hrvatske vojske prilika prisjetiti se tog jedinstvenog razdoblja hrvatske povijesti u kojoj smo imali vodstvo i vizionarstvo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, jedinstvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika.

„Upravo ta sinergija donijela je Hrvatskoj slobodu, donijela je ponos, donijela joj je državu. Na nama je da njegujemo svu tu slobodu i sva ta postignuća koja su ostvarena u proteklih 30 godina. Zasigurno, jedna je od najvažnijih zadaća jačanje Hrvatske vojske, hrvatske obrane, njena modernizacija,
ulaganja, poštovanje hrvatskog vojnika i hrvatskog policajca, dostojanstveno davanje svih zasluženih prava hrvatskim braniteljima“, istaknuo je premijer.

Na 30. obljetnicu važna sjednica Vlade

Izdvojio je pritom da je upravo to okvir ove Vlade u kojoj svoj veliki doprinos daju potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić te savjetnik i bivši potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

„Zadovoljan sam da ćemo danas, na ovu 30. obljetnicu, imati zaista važnu sjednicu Vlade koja će puno značiti za jačanje Hrvatske vojske“, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Pisane vijesti | Andrej Plenković