Aktualno prijepodne: Vlada paketom mjera i dalje štiti građane od poskupljenja i inflatornih pritisaka

Premijer Andrej Plenković poručio je u Hrvatskom saboru da će inflacija u ovoj godini biti niža nego što to predviđa HNB, te da je Vlada u vrijeme najveće svjetske energetske krize osigurala da cijene struje i plina ostanu iste, a cijene naftnih derivata smanjene. Ministar gospodarstva Ante Šušnjar kazao je da je Vlada donijela paket mjera kojima i dalje štiti građane od poskupljenja i inflatornih pritisaka.
18.09.2024.
Porezna reforma opet će biti rasterećujuća, s akcentom na oporezivanje imovine umjesto oporezivanja radaGovoreći o porezu na nekretnine, premijer Plenković najavio je da će se cijeli paket porezne reforme, koja će opet kao i do sada biti rasterećujuća, predstaviti nakon još nekoliko konzultacija. Naglasio je da će se akcent s oporezivanja rada premjestiti na oporezivanje imovine. Ponovio je kako taj porez već postoji, a radi se o porezu na kuće za odmor, a sada će se transformirati uslijed činjenice da su cijene kvadrata i cijene najma itekako skupe. "Cijeli smisao reforme jest da se na tržište stavi više nekretnina po priuštivim cijenama kako bismo, između ostaloga, realizirali taj krak demografske politike jer je to prije svega usmjereno na olakšavanje rješavanja stambenog pitanja mladima i mladim obiteljima", naglasio je. 18.09.2024.
Plenković: Novim portfeljem u Europskoj komisiji bit ćemo dionici najbitnijih tema za budućnost EuropeNa početku nove sjednice Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade Andrej Plenković podnio je Izvješće o održanim sastancima Europskog vijeća u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine, naglasivši pritom da su glavne aktivnosti bile usmjerene na europske izbore u lipnju i izrazivši zadovoljstvo što će Hrvatska s portfeljem za Mediteran u novom sazivu Europske komisije biti dio ne samo suradnje sa zemljama Sredozemlja, već i sprječavanja nezakonitih migracija. 18.09.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi