Plenković: Stopa inflacije od 2,4 posto najniža je od lipnja 2021., mjerama smo uspjeli okrenuti trendove

Istaknuvši da je stopa inflacije, koja je u lipnju iznosila 2,4 posto, najniža od lipnja 2021., premijer Plenković rekao je da je Vlada politikom limitiranja cijena energenata i 30 proizvoda iz potrošačke košarice, kao i drugim mjerama koje je poduzimala, uspjela okrenuti trendove. Što se tiče mjera pomoći gospodarstvu i građanima zbog poskupljenja i njihova mogućeg prestanka, rekao je da će Vlada procjenjivati tu situaciju. "Kako izlazimo iz krize dolazi vrijeme kada moramo razmisliti o trajanju mjera, ali i voditi računa o najranjivijima, posebno o umirovljenicima i građanima s manjim primanjima", poručio je. Izvijestio je da je, u komunikaciji s Uredom predsjednika, postignut dogovor o čelniku Sigurnosno-obavještajne agencije. Najavio je da će Vlada, kao što je to uvijek činila, pomoći u saniranju posljedica jučerašnjeg nevremena.
02.07.2024.
Jedanaest godina članstva u Europskoj uniji promijenilo Hrvatsku nabolje

Premijer Plenković naglasio je da je 11 godina članstva uvelike promijenilo Hrvatsku nabolje. Podsjetio je i na ostvarena strateška postignuća - ulazak naše zemlje u Schengenski prostor, europodručje i Europski stabilizacijski mehanizam. Kazao je da cilj ostaje i ulazak u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i da bi Hrvatska u proljeće 2026. mogla zaokružiti sve bitne međunarodne ambicije.

03.07.2024.
Otkrivena spomen-ploča u povodu donošenja Zakona o hrvatskom jeziku

Spomen-ploča u povodu donošenja Zakona o hrvatskom jeziku svečano je otkrivena danas u dvorištu Matice hrvatske, a predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanosti je istaknuo kako je uvjeren da će provedba ovog zakona doprinijeti jačanju hrvatskoga identiteta. Podsjetio je, također, na povijesnu ulogu i doprinos Matice hrvatske poručivši kako je ta institucija bila i ostala svijest i savjest hrvatskoga naroda te njegova kulturna i moralna vertikala.

03.07.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi