Plenković u posjetu Banovini: Obnovom stvaramo preduvjete za demografsku revitalizaciju i gospodarski razvoj ovoga kraja

Tijekom posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, premijer Plenković istaknuo je kako projekti poput otvaranja obnovljenih zgrada Srednje škole, Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom, Katastra i Državnog arhiva u Petrinji svjedoče da je dinamika obnove nakon potresa, i na Banovini i u Zagrebu, u visokom intenzitetu. "Ovo su samo neki od brojnih projekata. Ukupno smo do 31. srpnja ove godine investirali milijardu i 200 milijuna eura na području obuhvaćenom petrinjskim potresom, a milijardu i 900 milijuna eura na području obuhvaćenom zagrebačkim potresom", poručio je. Kako je danas i prvi dan školske godine, svim je učenicima i učiteljima zaželio puno uspjeha, a pogotovo prvašićima koji prvi puta ulaze u školske klupe. U razgovoru s novinarima osvrnuo se i na druge aktualne teme, poput poreza na nekretnine, cijena energenata, odnosa u vladajućoj koaliciji te dobre gospodarske pokazatelje. 
09.09.2024.
Glavina: Hrvatski turizam ostvario gotovo idealne rezultate; u prvih osam mjeseci četiri posto više turistaMinistar turizma i sporta Tonči Glavina predstavio je danas rezultate turizma do kraja kolovoza ove godine, izvijestivši kako je hrvatski turizam u proteklih osam mjeseci ostvario zadovoljavajuće, gotovo idealne rezultate, s četiri posto više dolazaka turista i jedan posto više noćenja nego u isto vrijeme lani, a na razini cijele godine očekuju se četiri posto veći prihodi od stranih turista, odnosno oko 15,2 milijarde eura. 09.09.2024.
Premijer Plenković i ministar Fuchs poželjeli učenicima uspješnu novu školsku godinuPredsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs poželjeli su svim učenicima, njihovim roditeljima, odgojno-obrazovnim djelatnicima i ostalim radnicima u školama puno uspjeha u novoj školskoj godini. 09.09.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi