Prioritet nam je daljnji rast mirovina i poboljšanje statusa umirovljenika u društvu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je sudjelovao na potpisivanju Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.
01.10.2024.
Trend pada inflacije je dobar, ali i hrana mora doći u realne okvirePremijer Andrej Plenković komentirao je objavu Državnog zavoda za statistiku o stopi inflacije koja za rujan iznosi 1,6 posto, kazavši da je to najniža inflacija u zadnje tri godine. „Trend pada stope inflacije je jako dobar. Ali je itekako važno da i cijene hrane dođu u realne okvire“, ocijenio je. Kada je riječ o uslugama i hrani, drži kako se još osjeti da traje turistička sezona, što dovodi do određenog rasta tog segmenta. Podsjetio je na Vladine projekcije prema kojima bi rast BDP-a na razini cijele 2024. trebao iznositi oko 3,6 posto, a godišnja stopa inflacije oko tri posto. 01.10.2024.
Plenković: Bez jakog obrazovnog sustava ne možemo biti inovativni i konkurentniPredsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja nove područne škole i dječjeg vrtića u velikogoričkom naselju Dubranec, istaknuvši tom prigodom kako je politika Vlade usmjerena na to da obrazovanje bude jedna od četiri razvojne piste, jer bez jakog obrazovnog sustava ne možemo biti niti dovoljno inovativni, niti kreativni, a niti konkurentni sa snažnijim i većim akterima u Europi i svijetu. 01.10.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi