Potpredsjednica Vlade na otvorenju 3. zdravstveno-savjetodavnog simpozija u organizaciji Udruge 100%-tnih HRVI

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Varaždinskim Toplicamkao pokroviteljic3. zdravstveno-savjetodavni simpozij u organizaciji Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Varaždinskim Toplicama, kao pokroviteljica, 3. zdravstveno-savjetodavni simpozij u organizaciji Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine. Na dvodnevnom Simpoziju uz sudjelovanje preko 100 članova Udruge s članovima obitelji, te kao predavača uglednih medicinskih stručnjaka iz različitih područja medicine raspravljat će se o psihosocijalnom i zdravstvenom stanju hrvatskih branitelja, mogućnostima liječenja u hiperbaričnoj komori, problemima ovisnosti, liječenja šećerne bolesti, mogućnostima prevencije zloćudnih tumora i ostalim vrstama zdravstvene prevencije.

Predsjednik Udruge Đuro Glogoški zahvalio se Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na financijskoj potpori kroz programske aktivnosti i za ovaj Simpozij, a posebno zadovoljstvo izrazio je činjenicom da je u tijeku izrada zajedničkog sporazuma između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstva obrane o mogućnostima liječenja 100%-tnih HRVI-a I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu.

Otvarajući Simpozij potpredsjednica Kosor posebnu je zahvalu uputila obiteljima 100%-tnih HRVI-a I. skupine s obzirom na svoj iskazani doprinos u njezi branitelja invalida. Poručila je kako se i ovim Simpozijem progovara o poteškoćama s kojima se susreću 100%-tni HRVI I. skupine, ali daje i prilika za zahvalu na njihovom doprinosu u stvaranju slobodne, samostalne i europske Hrvatske. Potpredsjednica Kosor sa zadovoljstvom je konstatirala postojanje dobre suradnje između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine, te istaknula kako se svakodnevno radi na rješavanju zajedničkih ali i pojedinačnih problema branitelja invalida. Podsjetila je kako je od održavanja prošlogodišnjeg Simpozija riješen status njegovatelja 100%-tnih HRVI-a I. skupine s pripadajućim pravima iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, dodijeljeni su automobili za 100%-tne HRVI-e I. skupine te će uskoro uslijediti i nova isporuka, riješen je najveći broj predmeta za stambeno zbrinjavanje 100%-tnih HRVi I. skupine – u posljednjih godinu i pol sveukupno 22 zahtjeva, a do kraja godine će biti okončano s posljednja 4 zahtjeva. Potpredsjednica Kosor također je poručila kako će se i osobno zauzeti na skorom dovršenju sporazuma između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstva obrane o mogućnostima liječenja 100%-tnih HRVI-a I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu.



Pisane vijesti