Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila novi Dnevni boravak za starije osobe

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas novi Dnevni boravak za starije osobe u okviru Programa «Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama» u Vrhovinama.

Otvarajući Dnevni boravak potpredsjednica Vlade jadranka Kosor iznijela je podatke da je do danas kroz program Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ uključeno 10 000 korisnika i zaposleno 640 osoba. Za spomenute Projekte do sada je utrošeno 28 milijuna kuna, a za ovu godinu je osigurano 40 milijuna kuna istaknula je potpredsjednica Kosor. Također kazala je da je Ministarstvo na čijem je čelu izdvojilo oko 540 000 kuna za uređenje i opremanje Dnevnog boravka u Vrhovinama i kupnju vozila. Ovim programom obuhvaćeno je 150 starijih osoba s područja općine Vrhovine, a zaposleno je 12 osoba.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je svima koji su radili na ovom projektu, a budućim korisnicima je poželjela ugodan boravak kao i puno sreće, zadovoljstva i druženja.

Nazočnima su se obratili i zamjenik stalnog predstavnika UNDP-a u Hrvatskoj Alessandro Fracassetti, načelnik općine milorad Delić, izaslanica župana Ličko-senjske županije Željka Serdar, a u ime korisnika potpredsjednici Vlade kosor zahvalio je Vladimir Čorak.



Pisane vijesti