Posjet potpredsjednice Vlade Kosor obitelji Petrinjak u Sračincu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor susrela se danas s deseteročlanom obitelji Ivice Petrinjaka i uručila im dvije Odluke.

Riječ je o Odlukama kojima će Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva obitelji darovati kompletni građevinski materijal za izgradnju nove kuće, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osigurava pomoć od 8 dječjih kreveta s ležajem i posteljinom, 4 učenička stola i 8 stolica te novčanu pomoć u iznosu od 10 000 kuna. Potpredsjednica Kosor je prilikom posjeta obitelji Petrinjak za djecu donijela voće.

Razgovarajući s članovima obitelji Petrinjak potpredsjednica Kosor ih je pitala što im je još potrebno te je dogovorena i pomoć u odjeći i obući za djecu, a nakon što se izgradi nova kuća potpredsjednica će prema želji djece darovati i računalo.

Potpredsjednica Kosor je zahvalila Općini Sračinec što je pronašla zemljište za izgradnju kuće za obitelj Petrinjak. Poželjela je da izgradnja kuće što prije započne i da članovi obitelji što prije usele u novi dom.

Ivica Petrinjak je zahvalio potpredsjednici Vlade i ministarstvu na čijem je čelu na brzoj pomoći, također zahvalio je i Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te Općini Sračinec koji su omogućili da im se izgradi nova kuća.



Pisane vijesti