Predsjednik Vlade RH Sanader u posjetu Francuskoj Republici

Predsjednik Vlade RH dr.sc. Ivo Sanader boravit će u radnom posjetu Francuskoj 19-20. veljače o.g. Tom prigodom susrest će se s francuskim premijerom Francoisom Fillonom, s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, pristupanju Republike Hrvatske u EU i NATO te o aktualnim političkim i gospodarskim temama.
Predsjednik Vlade održat će izlaganje pred zajedničkom sjednicom Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine, kojima predsjedavaju Axel Poniatowski i Pierre Lequiller.
Predsjednik Vlade svečano će otvoriti novu zgradu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj. Na ceremoniji, čiji će domaćin biti veleposlanik Mirko Galić, sudjelovat će državni tajnik za europske poslove u MVP FR Bruno Le Maire i francuski ministar poljoprivrede Michel Barnier, te brojni drugi uglednici iz francuskog političkog života, predstavnici hrvatske zajednice i članovi diplomatskog zbora.
Također, predsjednik Vlade održat će i sastanak s predstavnicima francuskih tvrtki koje su zainteresirane za gospodarsku suradnju i ulaganja u RH, koji organizira Francuska udruga poslodavaca (MEDEF International).
Na prijedlog francuske strane predviđeni susret s predsjednikom Nicolasom Sarkozyem premješten je na ponedjeljak, 23. veljače o.g. u Parizu, a uslijed iznenadne promjene u rasporedu obveza francuskog predsjednika.




Pisane vijesti