Potpredsjednica Vlade Kosor s obiteljima zatočenih i nestalih na Mirogoju položila vijence

ZAGREB, 17. ožujka 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je s članovima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položila vijence i zapalila svijeće na Mirogoju i na Kenotafu.

Ministrica Kosor i izaslanstva Saveza vijence su položili i zapalili svijeće kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - zid boli" te na grobnici neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Kenotafu.

Potpredsjednica Kosor izjavila je kako je početak Velikog tjedna prigoda da se svi još jednom sjetimo onih koje tražimo i još jednom poklonimo žrtvi svih obitelji koje su tražile svoje nestale.

Naglasila je kako svi zajedno trebamo učiniti još veće napore u pronalasku nestalih hrvatskih branitelja.

Na popisu je trenutačno 1093-oje zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, podsjetila je Kosor.

Najavila je da će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na Veliki petak organizirati polaganje vijenaca u spomen na sve poginule i zatočene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji na Mirogoju i Kenotafu.

Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja danas je organizirao uskrsno okupljanje članova obitelji, gostiju, uzvanika i prijatelja.

Okupili su se članovi udruga iz Vukovara, Vinkovaca, Osijeka, Varaždina, Čakovca i Zagreba.



Pisane vijesti