Vlada: novi predsjednici Uprava HAC-a i Autoceste Rijeka-Zagreb

ZAGREB, 27. ožujka 2008. (Hina) - Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice za novog predsjednika Uprave tvrtke Autocesta Rijeka-Zagreb imenovala Zlatka Korpara, koji je do sada bio član Uprave, dok je dosadašnji predsjednik Uprave te tvrtke Jurica Prskalo postavljen na čelo Hrvatskih autocesta (HAC), zamijenivši na tom mjestu Marija Crnjaka.

Za člana Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) imenovan je pak Nikola Rukavina, dok je Đuro Brodarac potvrđen na mjestu predsjednika Hrvatskog centra za razminiranje.

Ujedno, potvrđen je i dosadašnji tajnik Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Veljko Mudrić, dok je Vlatka Đurković postavljena za ravnateljicu Uprave za prostorno uređenje, a Mira Medić za ravnateljicu Uprave za strateške i integracijske procese u zaštiti okoliša u tom ministarstvu.

Vlada je također dužnosti razriješila pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i športa Ivanu Hajsan, Andreu Tomljenović i Veru Šutalo, istodobno imenujući čelne ljude nekoliko uprava u sklopu tog ministarstva.

Tako je Sara Sanela Butorac imenovana ravnateljicom Uprave za normativne i upravno-pravne poslove, Željko Klarić ravnateljem Uprave za šport, a Vito Turšić ravnateljem Uprave za visoko obrazovanje.

Na čelo Uprave za srednje obrazovanje pak imenovan je Josip Ujević, a Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje Jasenka Đenović.



Pisane vijesti