Predsjednik Vlade posjetio VK "Gusar"

SPLIT, 19. kolovoza 2008. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader posjetio je u utorak obnovljene prostorije splitskog Veslačkog kluba "Gusar" i tom prigodom čestitao predsjedniku Dušku Krstuloviću na objektu koji će biti okupljalište splitskih veslača te zahvalio za sve što su veslači "Gusara" u povijesti napravili za hrvatski sport.

VK "Gusar" osnovan je 1914. godine i uz imena njegovih veslača vezani su najsjajniji trenuci našeg veslanja, počevši od Olimpijskih igara 1952. godine u Helsinkiju. Tada je četverac u sastavu: Duje Bonačić, Velimir Valenta, Mate Trojanović i Petar Šegvić osvojio zlatno odličje, a na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. Duško Mrduljaš i Zlatko Celent osvojili su broncu.

U samostalnoj Hrvatskoj u brončanom osmercu iz Sydneya veslali su "gusari" Igor Boraska, Tihomir Franković, Tomislav Smoljenović te Nikša i Siniša Skelin, a braća Skelin su se okitili i srebrnim olimpijskim odličjem na Igrama u Ateni 2004. godine.

"Drago mi je da sam danas došao posjetiti prostorije 'Gusara' koji je splitska i hrvatska sportska legenda, jer se dobro zna što je u povijesti značio 'Gusar'. Vlada je investicijom od 1.300.000 kuna pomogla sanaciji operativne obale i time smo samo izvršili svoju dužnost, a u tom projektu sudjelovali su još i Županija, Grad Split i odgovarajuća ministarstva. Ja sam i emotivno vezan za ovaj prostor jer sam tu proveo djetinjstvo kupajući se na potezu od plaže, koju smo zvali kod Šore, preko Gusara do Mornara", istaknuo je premijer Sanader.



Pisane vijesti