Predsjednik Vlade primio nagrađene mlade informatičare

ZAGREB, 1. rujna 2008. (Hina) - Premijer Ivo Sanader primio je danas četvoricu učenika zagrebačke V. gimnazije koji su osvojili medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Kairu.

Riječ je o Goranu Žužiću koji je osvojio zlatnu medalju, Ivi Sluganoviću, dobitniku srebrne medalje te Bruni Rahleu i Adrijanu Satji Kurdiji, koji su osvojili brončanu medalju.

Čestitajući mladim informatičarima, njihovim profesorima i školi, Sanader je kazao kako je Hrvatska ostvarila izvrsne rezulate na dvijema olimpijadama - informatičkoj u Kairu i sportskoj u Pekingu.

Petu gimnaziju istaknuo je kao centar izvrsnosti, a uspjeh mladih informatičara kao dokaz da je Hrvatska na dobrom putu i da se ne mora bojati za svoju budućnost.

"Želimo raditi na tome da jednako uspješne budu, ne samo zagrebačke, nego i škole u Vukovaru, Kninu i drugdje u Hrvatskoj", kazao je Sanader.

Mladim informatičarima zahvalio je i ministar prosvjete Dragan Primorac, a učenici su uzvratili da je njihovu uspjehu pridonio kvalitetan sustav te da će i iduće godine sasvim sigurno donijeti nove medalje.

Svim školarcima Sanader je poželio uspješan početak nove školske godine, a vozačima poručio da, ne samo danas, na prvi dan škole, nego i inače paze na najmlađe sudionike prometa.



Pisane vijesti