Američki potpredsjednik Dick Cheney doputovao u posjet Dubrovniku

Američki potpredsjednik Dick Cheney doputovao je danas u Dubrovnik, gdje će se tijekom dana sastati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom te u nedjelju sudjelovati na sastanku Američko-Jadranske povelje s predsjednicima vlada Hrvatske, Makedonije i Albanije.

DUBROVNIK, 6. svibnja 2006. (Hina) - Američki potpredsjednik Dick Cheney doputovao je danas u Dubrovnik, gdje će se tijekom dana sastati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom te u nedjelju sudjelovati na sastanku Američko-Jadranske povelje s predsjednicima vlada Hrvatske, Makedonije i Albanije.

Američki potpredsjednik Cheney doputovao je zrakoplovom američke vojske Air Force Two na dubrovačku zračnu luku Ćilipi, gdje su ga u ime hrvatske vlade dočekali ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac te hrvatski veleposlanik u SAD Neven Jurica.

Potpredsjednik Cheney, najviši dužnosnik Bushove administracije koji stiže u posjet Hrvatskoj, sastat će se rano poslijepodne s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem u hotelu Palace, a s premijerom Ivom Sanaderom na svečanoj večeri u restoranu Nautika.



Pisane vijesti