Anušić: Nastavljamo pomagati Hrvatima izvan Hrvatske

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/03_lipnja/Anusic_Vrhbosanska_nadbiskupija.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u Osijeku da će nastaviti raditi na političkoj, ekonomskoj i svakoj drugoj pomoći Hrvatima izvan granica Hrvatske, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Vojvodini i Crnoj Gori.

"To je naš narod i moramo tu dužnost pomaganja imati usađenu u sebi“, rekao je Anušić na sastanku Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije na kojem je nazočio kao počasni član Upravnog vijeća, potvrdivši da je i Osječko-baranjska županija spremna nastaviti produbljivati tu suradnju.

Pomoć Hrvatima u BiH

Naglasio je da će naglasak staviti na razvojne projekte, odnosno na projekte koji će davati dodanu vrijednost Hrvatima izvan Hrvatske, pa tako i Hrvatima koji žive u BiH.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije bavi se humanitarnim aktivnostima koje su usmjerene na dobrobit starijih osoba, djece i mladih te projektima u Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Osnovana je u veljači 2020. godine sa sjedištem u Vukovaru.

Uz ministra Anušića, sastanku je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić sa suradnicima i vrhbosanski nadbiskup i metropolit mons. Tomo Vukšić.

Izvor: Vlada / Hina 

Pisane vijesti | Obrana i vojska