Banožić: Hrvatska vojska rame uz rame s velikim vojnim silama

Hrvatska vojska stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, ustvrdio je ministar obrane Mario Banožić u povodu 14. godišnjice ulaska Hrvatske u NATO i dodao da se intenzivno ulaganje u obranu nastavlja.

Hrvatska vojska u posljednjih 14 godina dokazala je kako stoji rame uz rame s velikim vojnim silama i njezine vojnikinje i vojnici u misijama, operacijama i aktivnostima  NATO-a dokazuju svoju izvrsnost, profesionalizam i spremnost za nošenje s najzahtjevnijim zadaćama, naglašava ministar obrane, kaže se u priopćenju MORH-a.

Ulazak Hrvatske u NATO bio je, ističe, "ostvarenje jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih i sigurnosnih ciljeva od osamostaljenja i zato danas s ponosom možemo reći kako smo ostvarili sve ono za što su se borili i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji".

Nastavit će se intenzivno ulaganje u obranu

Banožić najavljuje da će se intenzivno ulaganje u obranu nastaviti kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s brojnim sigurnosnim ugrozama.

"Smatramo kako samo snažan, čvrst, pouzdan i interoperabilan partner i saveznik može pridonijeti Savezu i njegovim ciljevima", zaključio je ministar obrane Mario Banožić u čestitki.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Mario Banožić