Banožić i Hranj položili vijence poginulim braniteljima

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u četvrtak su položili vijence i zapalili svijeće na Gradskom groblju Mirogoj povodom Dana pobjede i obljetnice vojne operacije Oluja.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, izaslanstva MORH-a i Hrvatske vojske te OSRH-a položili su vijence na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata, na zagrebačkom Mirogoju.

"I danas se s ponosom prisjećamo svih hrvatskih branitelja, kao i uloge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Oni su odigrali ključnu ulogu u obrani Hrvatske. Mlada hrvatska država je opstala zahvaljujući svojim braniteljima i njihovoj žrtvi u teškim danima Domovinskog rata. Hvala im na tome“, poručio je Banožić.

Nema ničega što bi moglo umanjiti Dan pobjede i hrvatskih branitelja

Ministar je nakon toga u izjavi za medije komentirao to što ministri Medved, Božinovića i on neće doći na svečani prijem na  Kninskoj tvrđavi i istaknuo da to nije rezultat neslaganja s predsjednikom.

„Spomenuta tri ministarstva su bila organizatori, a predsjednik je bio gost. Prošle godine su bili uključeni i neki ljudi iz generalskog zbora i počelo se pričati o nekom skandalu. Organizacija je prepuštena, mi kao ministri smo dali podršku, bit će čovjek iz ministarstva obrane pa ne vidim nijedan sporan element”, kazao je.

Govorio je i o VRO Oluja i kazao da je generacijski imao dovoljno godina da zapamti što se događalo i ’91. i ’95. godine.

„Znam što su branitelji i civili prolazili, sjećam se masu događaja vezanih za Vinkovce, ali i onih trenutaka sreće kad je završena VRO Oluja”, kazao je ministar.

Ponovno se osvrnuo na proslavu VRO Oluje. “Predsjednik želi svojatati događaj, OK, evo događaj je tu, dobio je podršku. Nema ničega što bi moglo umanjiti Dan pobjede i hrvatskih branitelja.”

Naglasio je da nema problema s tim da predsjednik Milanović organizira prijem, ali ističe da je hrvatska vojska tu da pripomogne, a nije najamni radnik.

Izvor:Hina/N1/Vlada
 

Pisane vijesti