Banožić: U resor obrane najveća ulaganja od Domovinskog rata

U resor obrane ulažu se najveća sredstva od završetka Domovinskog rata jer ulaganje u obranu je ulaganje u sigurnost svih građana, poručio je u četvrtak ministar obrane Mario Banožić na susretu s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne uoči obilježavanja 29. obljetnice njihova osnutka.

"Ulaganje u obranu je ulaganje u sigurnost svih nas, naše djece, naših obitelji. Znao je to i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Zahvaljujući njegovoj odluci prije 29 godina ustrojen je Prvi gardijski zbor čija je pravna slijednica vaša postrojba“, rekao je ministar obrane na susretu u vojarni „1. hrvatski gardijski zbor“ na Tuškancu.

Tijekom posjeta zapaljene su svijeće ispred Spomen ploče poginulim pripadnicima “1. hrvatskog gardijskog zbora” i „1. hrvatskog gardijskog zdruga“ uz molitvu koju je predvodio vojni kapelan.

Povodom 29.obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije “Sv. Valentin”, Banožić je naglasio kako Vlada nastavlja raditi na razvoju moderne Hrvatske vojske.

Važno je usvajati nova znanja i vještina

„Siguran sam da iza svake vaše radnje, iza svake zadaće stoji predan rad, koji vas čini spremnim odgovoriti na sve izazove. Vjerujem kako ćete i nadalje svojim djelovanjem, kao pripadnice i pripadnici jedne od elitnih postrojbi Hrvatske vojske nastaviti izgrađivati naše obrambene kapacitete“, rekao je.

"Osiguranje i počasno-ceremonijalne radnje specifične su zadaće koje izvršava Počasno-zaštitna bojna, zbog kojih su prepoznatljivi diljem Hrvatske", napomenuo je Banožić.

Obljetnicu Počasno-zaštitne bojne pripadnicama i pripadnicima čestitao je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj istaknuvši važnost usvajanja novih znanja i vještina.

Izvor: Vlada / Hina

Pisane vijesti | Obrana i vojska | Mario Banožić