Banožić za RTL: Modernizacija Hrvatske vojske je prioritet

Ministar obrane Mario Banožić gostujući u RTL-u Danas govorio je o današnjem obilježavanju Bitke za Vukovar te modernizaciji Hrvatske vojske.
 
Na pitanje hoće li današnje obilježavanje postati pravilo, Banožić je odgovorio da je do prijedloga došlo nakon razgovora s Organizacijskim odborom. "Mi smo podržali događaj. Ovo je bilo potrebno, potrebno je imati datum kada se rat zahuktavao, da se prisjetimo koliko su hrvatski branitelji učinili za obranu Vukovara i koliko su učinili za ostatak Hrvatske", rekao je ministar i dodao kako je modernizacija Hrvatske vojske prioritet.
 
"Mi ćemo nastaviti svake godine treće subote u mjesecu rujnu obilježiti ovaj dan, a na velike obljetnice da bude kao i danas", kazao je.
 
O prozivkama vukovarskog gradonačelnika Ivana Penava kaže da je za ovu Vladu, saborski Klub i koalicijsku većinu prioritet da ratni zločini ne zastarijevaju.
 
"Radimo na problemu nestalih, intenzivira se potraga. Nažalost, moramo reći da postoje nestali, svi težimo tome da se zadovolji pravda prema svima koji su radili zločin", rekao je.
 
Na prozivke o tome da se vojarna dvaput otvara, Banožić odgovara ta interpretacija ne stoji.
 
"Završetkom ovog projekta rekao sam da je on započeo 2016. godine, a jučer je završen. Sramota je što Ivan Penava nije našao vremena da kao gradonačelnik dođe pozdraviti vojsku. Ja sam od njega očekivao taj minimum kulture, da dođe pozdraviti vojsku", kazao je ministar obrane.
 
O borbenim zrakoplovima kaže: "Naravno da je modernizacija Hrvatske vojske prioritet. Rafale do kraja godine potpisujemo, 2024. će biti ovdje", poručio je Mario Banožić.
 
Izvor: RTL / Vlada

Pisane vijesti