Beroš odgovorio roditeljima koji su prosvjedovali pred njegovim domom

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je roditeljima koji su u četvrtak prosvjedovali pred njegovim domom zbog ograničenja posjeta bolesnoj djeci da razumije njihovo nezadovoljstvo, ali i dodao da mjesto za rješavanje takvih pitanja treba biti Ministarstvo zdravstva.

"Ni Ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata ministra", poručio je Beroš grupi roditelja koji su u objavama na Facebook grupi naveli da protestiraju zbog ograničenja posjeta svojoj bolesnoj djeci na 15 minuta.

Ministar je napomenuo da su Stožer civilne zaštite i epidemiolozi odredili da svi roditelji bolesne djece koja se liječe u hrvatskim bolnicama i zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke uvjete kao i svi posjetitelji, odnosno posjedovati EU covid putovnicu kao dokaz da su cijepljeni ili preboljeli koronu, odnosno da su testirani na covid-19.

Način organiziranja, vrijeme i trajanje posjeta bolesnoj djeci, kaže ministar, organizira svaka od ustanova u skladu sa svojim organizacijskim i prostornim mogućnostima i o tome su dužni obavještavati roditelje malih pacijenata.

"Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest", poručio je ministar zdravstva. 

Ustvrdio je da mjesto za rješavanje takvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela.

Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece", zaključio je Beroš.

Izvor: Hina / Vlada 

 Pisane vijesti | Vili Beroš