Bivša vojarna Logorište za gospodarsku zonu

Hrvatska Vlada na današnjoj je sjednici u Karlovcu, bez naknade u vlasništvo Karlovačke županije prenijela prostor bivše vojarne Logorište na kojem će niknuti županijska gospodarska zona.

KARLOVAC, 15. travnja (Hina) - Hrvatska Vlada na današnjoj je sjednici u Karlovcu, bez naknade u vlasništvo Karlovačke županije prenijela prostor bivše vojarne Logorište na kojem će niknuti županijska gospodarska zona.

U okviru Vladina programa razvoja poduzetničkih zona, njih čak 32, su iz Karlovačke županije, rekao je premijer Ivo Sanader.

Županija se nakon obnove u ratu porušenog što je koštalo oko šest milijardi kuna, okreće budućnosti, rekao je premijer Sanader i istaknuo da je to jedna od rijetkih županija koja više izvozi nego uvozi.

Ima, naravno, problema, ali i izuzetno pozitivnih primjera, rekao je Sanader. Kao primjer naveo je tvornicu pištolja koja izvozi oko 96 posto proizvodnje na zahtjevno zapadno tržište, a broj zaposlenih je od 2003. više nego udvostručila - s 286 na 650 radnika.

Vlada će, rečeno je, nastaviti financijski pomagati infrastrukturne projekte u županiji, veliki su planovi u cestogradnji, u zdravstvo se planira uložiti oko 14 milijuna kuna, u zaštitu kulturnih dobara 6,5 milijuna kuna, itd.

Za podršku tom projektu osnovano je posebno povjerenstvo kojemu je na čelu ministar znanosti i športa Dragan Primorac.

Karlovačkoj županiji Vlada je odobrila da se za modernizaciju županijskih i lokalnih cesta zaduži za iznos od 25 milijuna kuna.

Kredit će se uzeti od Privredne banke Zagreb na osam godina, uz poček od šest mjeseci.

Vlada je danas podržala i projekt ulaganja u Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica, a projekt uključuje i izgradnju športske dvorane i plivališta.



Pisane vijesti