Božinović, Banožić, Ćorić u Ivanić-Gradu: Projekti idu predviđenom dinamikom

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je u Ivanić-Gradu potpisao sporazum o sufinanciranju tamošnje policijske postaje i istaknuo da planirani projekti, unatoč koronakrizi, idu predviđenom dinamikom.
 
Na Dan grada Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Ivanić-Grad, koja teritorijalno pripada Policijskoj upravi zagrebačkoj, potpisali su ministar Božinović i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, priopćeno je iz MUP-a.
 
Ministar državne imovine Mario Banožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš potpisali su Ugovor kojim Republika Hrvatska daruje zemljišta vrijedna 357.100,00 kuna Ivanić-Gradu za izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni kojim će se poboljšati prometna povezanost.
 
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. - „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ i Ugovora o sufinanciranju projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda  Zoran Đuroković i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.
 
Nakon potpisivanja ministar Božinović naglasio je da „premda nas je u posljednje vrijeme uhvatila kriza, nije sve stalo. "Pogotovo nije stalo ulaganje Vlade Republike Hrvatske u jedinice regionalne i lokalne samouprave. Zbog toga mi je uistinu zadovoljstvo da smo i danas vidjeli da naši planirani projekti idu predviđenom dinamikom kakva je bila i na početku godine; ili kad govorimo o ovim većim projektima možda i godinu, dvije unaprijed“, rekao je nakon potpisivanje sporazuma ministar Božinović.
 
"Naglasak je bio i na sigurnosti „kojoj smo u mandatu ove Vlade prišli na jedan sveobuhvatan način i dali joj onu dimenziju koju sigurnost danas mora imati u svakoj državi, a to je očuvanje radnih mjesta, očuvanje i stvaranje perspektive gospodarskog rasta, ali i ona osnovna fizička sigurnost koju mi, na ovim prostorima, dobro znamo, od Domovinskog rata do našeg heroja Rudolfa Perešina, pa kroz suočavanje sa suvremenim izazovima našoj sigurnosti, ne samo koronavirusom, nego i ilegalnim migracijama“, zaključio je ministar Božinović.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Davor Božinović