Božinović: Policija se odlučno bori protiv korupcije

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u srijedu su u Saboru komentirali slučajeve ravnatelja Kopačkog rita i Nacionalnog parka Brijuni koji su, uz još devet osoba među kojima su i policijski službeni, osumnjičeni za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja te nezakonito zapošljavanje, poručivši da se policija odlučno bori protiv korupcije i ne štedi nikoga.

Sumnju da su policajci pomagali krivolovcima Božinović je popratio riječima da upravo to pokazuje da policija radi svoj posao, pogotovo u ovom slučaju. "Ako ste primijetili, u zadnja dva dana dovršene su dvije istrage PNUSKOK-a u Osijeku, jučer je bila u pitanju pronevjera porezne službenice", kazao je Božinović uoči sjednice saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine.

"Poruka je da se policija odlučno bori protiv korupcije, da ne štedi nikoga, uključujući i svoje djelatnike ukoliko su upleteni u bilo kakve koruptivne radnje, to je poruka i ja mislim da je to poruka koju građani RH žele čuti", naglasio je Božinović.

Dodao je da mu nisu poznati detalji tog istraživanja pa ni koliko dugo su kršili zakon, ali bi, kaže, "volio pohvaliti sve policijske službenike koji su sudjelovali u ovoj istrazi i doveli je do podnošenja kaznene prijave". Kazao je i da nema informacija hoće li biti novih uhićenja.

Uskok: Istraga protiv 11 hrvatskih državljana

I glavni državni odvjetnik Jelenić istaknuo je da najveći dio policajaca ne sudjeluje u kriminalnim radnjama, ali da "u svakom žitu ima kukolja". "Zadaća je policije da ih otkrije, a naša da ih kazneno gonimo", naglasio je, dodavši da ne može reći što je tužiteljstvo do sada utvrdilo jer istraga traje te da općenito u ovom trenutku ne može govoriti više od onoga što je priopćio Uskok.

Uskok je ranije izvijestio da je pokrenuo istragu protiv 11 hrvatskih državljana zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na te nezakonitosti. Među osumnjičenima su ravnatelj Parka prirode Kopački rit te ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni te policijski službenici.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Davor Božinović