Božinović: U javnom prostoru čujemo nebuloze o ilegalnim migrantima

Slika /Vijesti/2024/Travanj/6 travnja/Bozinovic_0604.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je nastavak modernizacije i jačanja sposobnosti policije i vojske, a oporbu je prozvao za nepoznavanje problema ilegalnih migracija.

Kod oporbe vidimo potpuno lutanje i nerazumijevanje što je kontekst migrantske krize i što su norme kojih se treba pridržavati kada je u pitanju nacionalno i pogotovo europsko zakonodavstvo, kazao je Božinović.

No, dodao je, mi se time ne opterećujemo. "Nemamo ni vremena pratiti sve te nebuloze koje siju po hrvatskom javnom prostoru, jer moramo raditi, provoditi europsko zakonodavstvo, biti aktivni u stvaranju novog europskog zakonodavstva, o čemu oni, iz svega onoga što govore na ovu temu, jednostavno nemaju nikakve veze, saznanja. Ništa ne čitaju, a i ono što pročitaju shvate - slučajno ili ne -pogrešno", rekao je.

U idućem mandatu nastavit ćemo s modernizacijom vojske i policije

Kao primjer naveo je teze da nezakoniti migranti u Hrvatsku dolaze jer će tako dobiti socijalnu pomoć.

"Možete zamisliti nekog Afganistanaca ili osobu iz Bangladeša koji je čuo da se mjesečno u Hrvatskoj može dobiti 20 eura, pa je zbog toga odlučio otisnuti se na daleki put, žrtvovati i riskirati vlastiti život da bi došao do naših 20 eura. Ali, svašta vi možete danas čuti u javnom prostoru i s obzirom na količinu tih neargumentiranih stava, jednostavno je teško voditi konstruktivan i argumentiran dijalog", ocijenio je Božinović.

Najavio je u idućem mandatu daljnju modernizaciju vojske i policije, izdvojivši nabavu borbenih aviona, borbenih vozila te helikoptera i protuzračnih raketa.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti