Brnjac: Dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je u subotu kako je zadovoljna realizacijom turističkog prometa jer je ostvareno dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020. godine.

Brnjac je posjetila Hvar te se sastala s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave i turističkog sektora na temu svih dosad poduzetih mjera u cilju što uspješnije i sigurnije turističke sezone.

Na sastanku je bilo riječi o tijeku projekta Safe stay in Croatia, važnosti cijepljenja, realizaciji turističkog prometa te o aktivnostima koje je na županijskoj razini potrebno dodatno intenzivirati kako bi Hrvatska zadržala status sigurne turističke destinacije.

“Zadovoljni smo realizacijom turističkog prometa, ostvareno je dva milijuna dolazaka deset dana prije nego prošle 2020. godine. Zadovoljavajuća je situacija i u Splitsko-dalmatinskoj županiji - najave su dobre, intenzivirao se zračni, željeznički i cestovni promet. Vjerujem kako će se dodatno ubrzati proces cijepljenja turističkih djelatnika u toj županiji što će znatno doprinijeti da Hrvatska u mjesecima pred nama i zadrži status odgovorne i kvalitetno pripremljene turističke destinacije", rekla je Brnjac.

I dalje moramo biti odgovorni i poštivati sve epidemiološke mjere

Situacija koja se dogodila u Zadru svima nam je, kazala je, upozorenje kako moramo biti i dalje odgovorni i poštivati sve epidemiološke mjere jer je samo jedan događaj dovoljan kako bi se promijenila epidemiološka slika.

Prema podacima iz sustava eVisitor, Splitsko-dalmatinsku županiju je od početka godine do danas posjetilo 276.000 turista koji su ostvarili 1.355.000 noćenja, što predstavlja rast od 88 posto u dolascima i 80 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske (197.000), Njemačke (163.000) i Češke (119.000), dok su najposjećenije destinacije, odnosno destinacije s najviše noćenja u navedenom razdoblju Split (255.000), Makarska (100.000) i Seget (97.000).

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Turizam | Nikolina Brnjac