Brnjac: Imamo planove za sljedeću godinu, a mladi u turizmu su ključna točka

U Župi dubrovačkoj okupilo se oko 500 sudionika koji su kroz razne panele podijelili  svoja iskustva u ovoj sezoni te dali prijedloge na koji način poboljšati sljedeću. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, u razgovoru za RTL Danas, komentirala je što se i koliko intenzivno radi na nadolazećoj sezoni.

Kako zainteresirati mlade za poslove u turizmu
 
Ministrica tvrdi da već imaju pripremljene ključne točke za sljedeću sezonu o kojima su pričali tijekom Dana hrvatskog turizma. "Jedna od glavnih tema je bila kako zainteresirati mlade za poslove u turizmu. Isto tako potpisali smo memorandum o razumijevanju s ADAC-om koji će nam pomoći u pripremi iduće sezone. Izabrani su novi članovi Turističkog vijeća smo održali sastanak kojim je i dane su direktoru Hrvatske turističke zajednice jasne smjernice što očekuje od daljnjeg rada", kazala je Brnjac.
 
U srpnju i kolovozu, nedostajalo je turističkih radnika, a što se tiče novih planova za njih ministrica kaže kako je na današnjem sastanku bio i predsjednik Hrvatske udruge turizma. "Razgovarali smo i o njihovim prijedlozima, sve ćemo uzeti u obzir kako bi im se omogući što veći broj sezonskih radnika. Ministarstvo će povećati stipendije za naše mlade stipendiste, 2000 kuna stipendiste u koje moramo ulagati jer je to budućnost hrvatskog turizma. Ako ulažemo u naše mlade ulažemo i u kvalitetu hrvatskog turizma".
 
Nastavit ćemo raditi sve da ojačamo sezonu u Dubrovačko-neretvanskoj župniji
 
Kad se uspoređuju brojke od sezone sada smo na 70 posto prošle turističke sezone 2019. Turistički pobjednik ove godine je svakako Istarska županija i Kvarner dok je ovdje na jugu bila nešto teža situacija.
 
"Upravo smo krenuli iz Dubrovačko-neretvanske županije s cijepljenjem turističkog sektora da pošaljemo jednu poruku - da je Hrvatska sigurna destinacija. Mogu reći da je 75 posto cijepljenog turističkog jako dobra poruka. Naravno postoji razlika između avio destinacija i auto destinacija. Kada su 1. travnja realizirane jasne mjere ulaska u Hrvatsku, a rezultat je bio dolazak Uniteda i Delte u Hrvatsku. Svakako i letovi iz Rusije. Mi ćemo nastaviti i dalje raditi sve da ojačamo sezonu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ", zaključila je ministrica Brnjac.
 
Izvor: RTL / Vlada

Pisane vijesti | Turizam | Nikolina Brnjac