Budimpešta: Predsjednik Vlade se sastao s bivšim premijerom Orbanom

BUDIMPEŠTA, 8. travnja 2008. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji boravi u jednodnevnom službenom posjetu Mađarskoj, sastao se u utorak u Budimpešti s čelnikom glavne mađarske oporbene stranke i bivšim premijerom Viktorom Orbanom, koji mu je potvrdio svoju potporu hrvatskom pristupanju EU-u, prenosi agencija MTI.

Orban, koji je i potpredsjednik Europske pučke stranke, potvrdio je Sanaderu svoju potporu hrvatskom priključivanju EU-u, ocijenivši da bi Hrvatska trebala ući u EU najkasnije do mađarskog predsjedanja Unijom u prvoj polovici 2011. godine, navodi se u priopćenju Orbanove stranke Fidesz.

"Hrvatska ima povijesnu priliku pridružiti se EU-u najkasnije tijekom mađarskog predsjedanja EU-om", kaže se u izjavi Fidesza od utorka koju prenosi mađarska novinska agencija.

"Bilateralni odnosi Mađarske i Hrvatske uvijek su bili od ključne važnosti i očekuje se da će se bliska suradnja nastaviti posebice u području razvoja infrastrukture i energetike", ocjenjuje se u izjavi.

Sanader se tijekom posjeta Mađarskoj sastao i s premijerom Ferencom Gyurcsanyjem i predsjednicom parlamenta Katalin Szili.



Pisane vijesti