Butković: Nema razloga prosvjedovati zbog vukovarske obilaznice

Slika /Vijesti/2023/Travanj/14 travnja/Butković 1.jpg

Vezano uz najave da će sutra u Vukovaru biti organiziran prosvjed građana zbog vukovarske obilaznice ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je danas kako  razloga za taj prosvjed nema.

"Za sutra je najavljen prosvjed građana zbog vukovarske obilaznice, a nema razloga ni potrebe za takvim prosvjedom", rekao   Butković u Vučevici, gdje je bio na otvorenju radova na dionici od čvora Vučevice do planiranog tunela Kozjaka.
 
"Vukovarska obilaznica je projekt koji je već bio u javnom natječaju, međutim, zbog dolaska korone te povećanja cijena i činjenice da nismo zatvorili financijsku konstrukciju, morali smo ga povući. Međutim, ove godine je planirana izgradnja brze ceste Vukovar - Nuštar i obilaznice Vukovar", rekao je Butković.
 
Po njegovim riječima, ravnomjerno se vodi se računa o izgradnji prometne infrastrukture u svim dijelovima Hrvatske.
 
"Ako su prosvjedi politički motivirani - ne znam i nemam takvih informacija, onda onaj tko to pokreće i inicira ne radi dobro ni za svoj grad ni za svoju županiju", poručio je Butković.
 
Najavljujući nove prometne projekte, Butković je spomenuo i "veliko kreditno zaduženje". U središnjoj Hrvatskoj to je za izgradnju spoja Požege na brzu cestu Staro Petrovo Selo te završetak brzih cesta prema Virovitici i Koprivnici. Spomenuo je i iločku transverzalu, za koju je rekao da se već radi, te kako je u pripremi dokumentacija za brzu cestu  Zagvozd - Imotski.
 
"Za sve te projekte treba nam oko dvije milijarde eura, pripremamo veliko kreditno zaduženje jer se ovi projekti ne mogu financirati europskim sredstvima", istaknuo je Butković.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Oleg Butković