Čakovec: ugovor o gradnji sustava odvodnje otpadnih voda

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/cakovec_ugovor_o_gradnji_sustava_odvodnje_otpadnih_voda.jpg

U Čakovcu je danas u nazočnosti premijera Ive Sanadera potpisan ugovor o financiranju gradnje sustava odvodnje otpadnih voda na čakovečkom području.

ČAKOVEC, 13. ožujka 2007. (Hina) - U Čakovcu je danas u nazočnosti premijera Ive Sanadera potpisan ugovor o financiranju gradnje sustava odvodnje otpadnih voda na čakovečkom području.

Grad Čakovec, Međimurske vode, Hrvatske vode i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva uložit će oko 70 milijuna kuna u gradnju kanalizacije u čakovečkim prigradskim naseljima - Ivanovcu, Novom Selu Roku i Krištanovcu.

Današnje potpisivanje ugovora o izgradnji kanalizacijskog sustava na području Čakovca i Donjeg Kraljevca ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna proizlazi iz odluke Skupštine Međimurske županije koja je još prije nekoliko godina prihvatila program gradnje komunalne infrastrukture u toj najsjevernijoj hrvatskoj županiji.

U suradnji lokalnih vlasti, države i komunalnih tvrtaka u izgradnju međimurskih kanalizacijskih sustava u idućih desetak godina planira se uložiti oko 150 milijuna eura, kako bi svaka međimurska općina i grad dobili kanalizacijske sustave s 20-ak pročišćivača otpadnih voda.

Međimurski župan Josip Posavec i premijer Ivo Sanader složili su se da je gradnja kanalizacijskog sustava strateški projekt i cjelovito rješenje u zaštiti pitkih voda kojima obiluje Međimurska županija.

Predsjednik Vlade u prostorijama gradske uprave uručio je županu Posavcu odluku kojom Vlada u županijsko vlasništvo prenosi čakovečki Dom Hrvatske vojske u središtu grada vrijedan 8,6 milijuna kuna i vojarnu "Nikole Šubića Zrinskog" s vježbalištem procijenjene na 58,3 milijuna kuna.

Time je, rečeno je, održano obećanje s Vladine sjednice iz rujna 2005. u Čakovcu da će većina vojnih objekata na čakovečkom području prijeći u vlasništvo jedinica lokalne samouprave, no zbog birokratskih zapreka to nije ostvareno gotovo dvije godine.

Za uzvrat Međimurska se županija obvezala da će Ministarstvu obrane financirati prostor s oko 350 četvornih metara u bilo kojem kraju u Hrvatskoj.

"Ovim vraćamo dugove onima kojima to pripada", rekao je predsjednik Vlade Sanader.



Pisane vijesti