Čestitka predsjednice Vlade predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije te nadbiskupu đakovačko-osječkom i metropolitu, msgr. Marinu Srakiću, u prigodi njegovog zlatnog svećeničkog jubileja i 20. obljetnice biskupskog ređenja.

„Vaša ekscelencijo,

iskrene čestitke i svako dobro, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, u prigodi Vašeg zlatnog svećeničkog jubileja i 20. obljetnice biskupskog ređenja.

Zahvaljujući uistinu važnoj odluci, prije punih 50 godina, koja je promijenila Vaš život i odvela Vas duhovnim putem prema Bogu, Katolička Crkva u Hrvatskoj zadobila je još jednog istinskog, skromnog, predanog sljedbenika i zagovaratelja Krista.

Vjera kao najvažniji temelj kršćanstva duboko je ukorijenjena u našim srcima i nepresušni je izvor nade i snage u vremenima kad je najteže. Vaš zlatni svećenički jubilej radosna je vijest za sve hrvatske vjernike jer ste svojim gorljivim angažmanom u širenju Božje riječi i blagoslova obogatili svoj ali i naš duhovni život.

Želim Vam mnogo zdravlja i sreće u godinama koje se tek nalaze pred Vama, uz želju da u Vašoj svakodnevnici, kao i do sada, uspješno pronosite temeljne poruke vjere, mira, zajedništva i ljubavi!“



Pisane vijesti