Čestitke dobitnicima turističkih nagrada - radom, trudom i kvalitetnom pripremom sezone ostvaren je sjajan rezultat

  • Slika /Vijesti/2021/listopad/29 listopada/VRH_2037.png

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je večeras na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma u Župi dubrovačkoj.

Čestitao je gospodinu Miroslavu Dragičeviću, kojem je uručio je nagradu za životno djelo te svim ostalim dobitnicima ovogodišnjih turističkih nagrada.
 
Zahvalio je ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac na organizaciji te direktoru Hrvatske turističke zajednice Kristijanu Staničiću, predsjedniku HGK Luki Buriloviću kao i svim turističkim djelatnicima koji su dali svoj obol tijekom proteklih godinu dana.

Izazovna godina za cijeli turistički sektor 
 
"U tom razdoblju bili su ogromni izazovi pred Hrvatskom, pred našim gospodarstvom, pred cijelim turističkim sektorom. Ova, 2021. godina pokazala je snagu, rad, trud, žilavost, otpornost, kvalitetnu pripremu sezone i gledajući brojeve o kojima smo govorili danas tijekom dana, a osobito na jutrošnjoj konferenciji, možemo zaista biti zadovoljni da samo, kada podvučemo crtu, na 75 posto rezultata rekordne turističke sezone iz 2019. godine", kazao je Plenković i još jednom svima, uime Vlade, iskreno čestitao.
 
"Ovo je uistinu bio kolektivni napor svih aktera, jedna sjajna sinergija i države i svih djelatnika u turističkom sektoru", dodao je, rekavši kako vjeruje da ćemo, potaknuti ovakvim rezultatom koji je značajno pridonio oporavku hrvatskog gospodarstva, nastaviti raditi i dalje.  
 
Turizam daje ogroman doprinos rastu hrvatskog gospodarstva
 
"Vidjeli ste da kao Vlada imamo projekciju o rastu gospodarstva za 9 posto BDP-a u ovoj godini što je sjajan uspjeh, puno više nego što je bilo tko predviđao. A turizam i sve druge industrije koje su vezane za njega tome daju ogroman doprinos", rekao je, istaknuvši da smo očuvali radna mjesta u svim sektorima u Hrvatskoj.
 
"Izdvojit ću 5 milijardi kuna za 36.000 poduzeća, za 190.000 radnika u proteklom razdoblju koji su ostali, opstali, premostili najveću krizu s kojom smo se susreli od Domovinskog rata
Želim da na tom tragu, ohrabreni ovim rezultatima, svi skupa učinimo napore za 2022. Vlada, Ministarstvo, Turistička zajednica, svi naši predstavnici u Europi i svijetu tome će dati svoj doprinos, a siguran sam da će svatko od vas, bez obzira u kojem segmentu ovog zaista bogatog lanca aktivnosti i uloga u turističkom sektoru dati najbolje što može", kazao je Plenković.
 
"To je ono što Hrvatska očekuje, zemlja koja je poznata po turizmu, kulturi, sportu i stoga, snažimo naše jake strane", rekao je na kraju, obećavši da će Vlada pomoći koliko može, a ostali će, ovako uspješno kao i ove godine, odraditi sve ostalo. "Pa ćemo se, vjerujem, veseliti ponovno za godinu dana", zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

Pisane vijesti | Andrej Plenković