Ćorić: Poduzetnički iskoraci kao Hug&Punch potrebni su Hrvatskoj

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić je, nakon obilaska tvrtke Hug&Punch, centra izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu, istaknuo da su takvi poduzetnički iskoraci potrebni Hrvatskoj.

Hug&Punch prostire se na 600 četvornih metara posvećenih samo kavi, a osim kao edukativni centar, funkcionira i kao dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom te mikro pržionica. Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je i proizvodnja specialty kave.

Osim Hug&Punch blendova kave, ponuda uključuje i tailor-made rješenja što HoReCa partnerima omogućava kreiranje vlastite mješavine kave uz nadzor stručnjaka.

"Samo inovativnim rješenjima i vrhunskim proizvodima hrvatski poduzetnici mogu se ucrtati na kartu izazovnog europskog tržišta, a Hug&Punch pripada skupini onih koji su u tome već uspjeli. Predanim radom i ulaganjem u znanje postali su jedan od vodećih europskih centara izvrsnosti u svojoj branši", istaknuo je ministar nakon obilaska.

Uljanik se polako diže

Ministar Ćorić je prije Matulja boravio u Puli, gdje se susreo s predstavnicima uprave Uljanika. Izrazio je  zadovoljstvo predstavljenim.

"Uljanik se polako diže, ugovorena je gradnja relativno malog broda, a razgovarali smo o perspektivama i mogućnosti novih gradnji", rekao je. Dodao je da će država podržavati razvoj, prvenstveno kroz poticanje zdrave brodogradnje, bazirane na tržišnim temeljima.

"Moramo svi zajedno paziti da aktivnost brodogradnje i u Uljaniku i 3. maju ne izađe iz tržišnih okvira i uđe u dubioze kao u nedavnoj prošlosti", dodao je ministar.

Na novinarsko pitanje o stanju u Brodosplitu i njegovim sestrinskim tvrtkama u postupcima stečaja, rekao je da nije upoznat s detaljima u toj privatnoj tvrtki. No, interes nam je da svako brodogradilište ispunjava obveze prema radnicima, dobavljačima i državi, naglasio je.

Građanima bi trebalo ostaviti dovoljno vremena da se prilagode novim uvjetima

Upitan da komentira najavljeni prosvjed kod centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, zbog smrada, Ćorić je rekao da se problemi u centrima javljaju posebice na vrhuncima sezone i izazivaju nezadovoljstvo mještana.

"Centri imaju  svoje optimalne kapacitete, a oni se često u sezoni premašuju pa se pojavljuje smrad. No, dobro je da štetne čestice po mjerenjima ostaju u okviru standarda, ispod graničnih vrijednosti", naveo je. Ustvrdio je da se taj  problem može riješiti aktivnošću svih građana i to većom stopom odvajanja otpada na kućnom pragu.

Na upit da komentira informacije o smanjenju minusa po tekućim računima u bankama, rekao je da bi se građanima trebalo ostaviti dovoljno vremena da se prilagode novim uvjetima. Neprihvatljivo i neumjesno je da se to uvodi u vrlo kratkom vremenskom roku. Banke moraju biti fleksibilne, istaknuo je ministar Ćorić.

Izvor: Hina/Vlada 

Pisane vijesti | Tomislav Ćorić